känns som söndag

Istället för att göra hfjlqdhfkjsdhfk-historialäxan i morse satt jag och nörda mig med "designa din blogg" och resultatet blev en egen liten chatbox på min blogg - nödvändigt? Absolut!

I fredags var det stolhet och fördom hos Anna yes indeed. Det var mycket kommentarer om mr darcy, fula och snygga människor, kläder och spyken och det slutade inte förrens klockan 3 på natten.

Igår firade vi mammas födelsedag och de var mycket släkt. Min farbror sa till pappa att jag nog förtjänade en extra julklapp efter att jag spenderat 2 timmar med mina småkusiner med att leka kurragöma/lägga pussel/bli hoppad på.  "Amanda är den snällaste kusinen" ohyes!

Varför går helgen alltid så snabbt förbi? 2 dagar helg, och jag är utmattad. haha. Denna veckan kanske man vänjer sig med att gå upp tidigt på morgonen? Vi får se.

Warning falling objects

Ey torkel akta stenarna

Maltesarna kan det här med skyltar.
och lite spill får man väl räkna med helt enkelt?

eeey

Det blev en fin eftermiddag, den bästa på länge. Men sen var det inte vilken dag som helst helller, utan Annas födelsedag! Gå-upp-tre-kilo-på-en-dag-kakan med ännu ett lager, lite illamående och fina tamales! Sen tyckte folket att det var dags för 3 nya pericings. Det var mycket blod och lite mer illamående jag känner att jag inte borde ta fler hål trots att jag vill det egentligen. Det kommer antagligen bli av för att jag är så jäkla docile? hmm

Imorgon blir det att gå en mil i Fulltofta (?) som jag aldrig hört talas om förut. Det känns bra. 08.08 på spyken it is! Sen blir det helg. Det behövs. Jag har fortfarande inte vant mig vid det här att gå upp på morgonen. Känns som det gör mig aningens purken. tramsigt.
Påminnelse till mig själv: börja skriva ner allt konstigt/tdumt/roligt som alla säger så jag kan använda det emot dem! mohaha?




Och lurar hem mig med dina sämsta tricks



(emmas bild, överdriven pose i regnponcho är najs?)


Kan inte fatta att man nu måste börja tänka på datum, tider och veckodagar igen. Så nu har det varit helg i alla fall. Det har varit mycket LSB denna helgen och mer ska det bli. På fredag ska vi nämligen spela konsert inför juryn som bestämmer om Lund blir kulturhuvudstad 2014 (hjälp?)  "hon i lockigt hår som spelar andraklarinett spelar ju bara för hemskt, äh vi tar Umeå istället?" haha nejdå? Jag vågar faktiskt påstå att orksestern är i högform så om ni vill komma och kolla så är det 19.00 på tisdag i stadshallen (gratis och vi håller bara på en timme haha så man kan överleva - kan inte tro själv att jag ens skriver det här!)

I fredags var jag i Malmö med Emma och hennes gang och såg John ME, Emil Jensen och Lady Sovereign ("hon är från UK så hon är cool") Trots att jag är lite arg på malmöfestivalen blev det väldigt lyckat!

 Igår var det släktmiddag för farfar och sen efter det skulle jag träffa Lisa och Johanna på stan. Men det blev ett spontant besök hos Benjamin istället. Det var riktigt underhållande. haha. Vad mer? Idag har jag tjänat pengar på att fixa fika på städdagrna på vårt området. 75 kr i timmen för att fixa fram lite fika och äta i 3 och en halv timme är inte helt fel? Lite mer helg och lite mindre panik inför litterär gestaltning hade varit fint?

Första skoldagen!

Eva åkte hem idag efter att ha varit här sen i måndags. Det var sjukt mysigt att ha henne här! Fint att hon fortfarande står ut med mig och Elin, haha. Två besök i Malmö, en picknick i stadsparken med Olivia och en filmkväll hann vi med! Eva lyckades (trots sin extrema höjdskräck) att åka parisehjulet i Malmö! Hon kan hon! fast det blev lite hyperventilerande tredje varvet. hmm, vad mer? Jag har lärt mig att Elin är en hund också! haha!

Idag började skolan och det känns bara knäppt. Sommaren får ju inte vara slut ännu! uuuh jag vill inte! Mår inte bra av det här när allt känns så konstigt. Snälla magont försvinn?

Äh i morgon blir en fin dag med endast 2 lektioner!

pusssss

wowowow





Way out west var najs, såklart. Lite Lily Allen, Arctic Monkeys, Berirut, Wilco och Band of horses skadar ju knappast? Jag kan konstatera att min kärlek till Sj har aldrig varit så stor som efter den här festivalen (de kunde fixa gratisgrejor de!) Det har nog aldrig varit så enkelt att få gratiströjor heller, haha. Nu har jag äntligen varit i Göteborg för första gången också. Det var på tiden helt enkelt!

Imorgon kommer Eva till Lund! :D Hoppas för hennes skull att jag hinner städa rummet innan det (och huset john har varit här ensam!)

X

Lite Way out west på det?



Efter besök nr två på Annas kulturen café (då vi fick personalrabbat och mest skrattade åt Annas kunder, stackats Anna)
tycker Johanna att nu är det nog dags för en festival. Men Way out west ränkas tydligen inte som festival?

Så imorgon drar vi till ett fint musikarrangemang i Göteborg! 07.49 på stationen it is! peppen är här!

Hejdå Annie

Idag var jag på stationen och vinkade av Annie Bannie. Hon är i Stockholm nu i väntan på att få åka på sitt äventyr i USA. Det känns verkligen inte som om jag inte kommer att se henne på ett år. Ett år är riktigt långt, FÖR långt. Men jag tror att hon kommer ha det sjukt bra där. Men det kommer bli konstigt att inte kunna prata lika mycket med henne som jag brukar göra. Hmm, kanske det är bra för oss?

En bra sak med att hon åker är att hon lämnar efter sig massa fina kläder och väskor och skor som hon inte kommer använda på ett år så nu behöver jag inte köpa några nya kläder för jag har en helt ny garderob för ett år! :D (eller ja hennes syster snodde lite också...) Jag kan berätt att jag var i klädparadiset igår när jag kollade på allt hon tänkte lämna!

Ni borde ta en titt på Annies blogg nu när hon är borta (hon kanske skriver något vettigt till skildnad från vissa andra, mandymandymandy) ni hittar Annies blogg här
Uh, jag kommer verkligen kolla den knasbollen!

Jag och Annie på stationen!

Hallavara

Jag har nu efter några om och men lyckats komma hem till Sverige igen! Mina föräldrar har helt klart dragit sina matsnobberier ett steg för långt. Vi hade exakt 80 kilo på 4 personer, det är inte normalt. 1 kilo kaffe, 1 kilo mjöl ("det är inte vilket mjöl som helst det är specellt till pasta Amanda") kring 25 småostar, soltorkade tomater, kapris och 3 liter maltesisk läsk. puh.

Lisa och Johanna kan skriva brev helt klart! Fick roligaste brevet en halvtimme innan vi skulle åka till flygplatsen! Det kallar jag brevskills :)

Hur som helst lyckades jag komma hem i alla fall och senare idag åker jag och Elin till Hallavara (evas sommarstuga) för att träffa Eva peva och Annie.  Att sova i sin egen säng är helt klart överskattat! Annie åker ruggigt snart. Jag kan inte fatta det.

nu måste jag packa om, mjuffs.

Pöss

You look nice alright and I like the way you nod after everything I say like it actually means something to you

Kändes som om det var dags för ett nytt blogginlägg, trots att det inte händer allt för mycket här. Men det är ändå najs. Fick världens finaste ampelmankort från Berlin av Anna :) Man blir glad av post :D Pappa tyckte att "det där var nog det bästa kortet någonsin"

Malta hittills:
Antal fångade maneter: för många, så mycket att det blir en soppa om man lägger de i en håla
Antal brännskador från maneter: INGA!
Antal soldagar: Alla förutom 3 (förkyldning uh!)
Antal baddagar: Alla förutom 4 dagar. God, that's a lot.
Antal irriterande saker: John och de maltesare som snackar maltesiska med mig och sen skrattar...
Värsta hittills: Hultsfredsförkyldningen och när de lämnade oss i bilen i 45 minuter utan AC för att köpa fisk (när vi kom till stranden darrade jag av vätskebrist!)
Bästa hittills: badabadabadabadabada och det faktum att de trott att jag kom från England 3 gånger och att ingen anklagat mig för att vara från Tyskland en enda gång!

Det enda jag saknar nu är en massa fint folk och en riktig dusch. Sen är allt på topp!

puss och kram!

RSS 2.0