HÅHÅHÅ

För i morgon drar jag till Stockholm! :D :D :D och blir mobbad för min dialekt (dethänderjualltid) Kommer hem igen på söndagen (time unknown) och jag är PEPP !!  håhå
jag inte kommer vara där så länge, men ändå det är stockholm och jag får träffa Fia! :D

Idag var det en ganska onödig dag egentligen. Programbyardag som inte fungerade, det enda intressanta var egentligen danskan (det är ett intressant språk?!) Fast nej, det blir nog ingen danska i framtiden x)

Vi har köpt gerda kort nu och har varit duktiga redan idag! :D Om jag och Johanna går 2 gånger i veckan fram till sommarlovet (förutom när vi är bortresta och sjuka) kommer vi förutom att få kondition och en vältränad kropp även att få varsin hamburgare på Max av min pappa (YAAAY?!). Någon annan som vill hjälpa oss att hålla det? :)

Nu ska jag packa,
kramkramkram

imse vimse spindel

Det händer bra saker varje dag bara man upptäcker dem? :)

Vi hade LSB övning idag (orkestertrams) och 2,5 timme gick snabbt även fast det var en massa dumma förtecken och låtarna swoshade snabbt förbi som en åtta-åring på rullskridskor. Ibland är inte allt så tokigt.

Men ändå jag får tacka mig hjärna lite. Hur lyckades jag klämma ur sig orden "mängder av byxor kollapsade" när jag stod och redovisade om orkaner idag? (tacktacktack verkligen tack x))

Imorgon blir det ännu en d-dag ,tack spyken :*
Förhoppningsvis ska vi äta vofflor, spela spel och dricka te hemma hos mig :D (det måste ju ha något med mat att göra!! ;D ;D)

Nu ska jag nog se en Beck-film  på tv :) (det borde du också?)


Sunday blues here we go

Blää
Det blir inget Stockholm för min del nästa helg för det kostar kring 1500kr, och det har jag inte :/
Fia, vi måste planera det ordentligt så vi kan komma snart !! :D

Det blir inte heller någon simning kl.08.00 imorgon antagligen för att ingen hade pallat men det faktum att de öppnar klockan 11 kan också ha med saken att göra?

Kan något kul ske innan man ruttnar bort?


AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHH (skrik av desperation)

Hey you

I fredags blev det Beck tittande på klostergården.  Jag blev övertalad av persbrandtfannr1 om att han kan vara ganska snygg  (när han är yngre och när han inte är homofob! >.<) 
Gunvald <3 <3 
Anna borde sälja recept till Ben and Jerrys. Inget gick därifrån utan att må illa, det är så det ska vara. HUPP :)

Recept på Beck tittar glassen:
Vaniljglass (kan vara oatly men helst barnsligt god GB glass x))
Kladdkaka
Silverkulor (Elin åt en hel burk!)
Hemmagjorda maränger
Hemmalagad chokladsås
Kolasås (går även bra att äta på sked!!)
Hyvlad ekologisk choklad (går också bra på sked! :D)
Mosad Daim
Om man vill kan man även ha grädde (blää) nu känns det som om jag glömde en viktig ingrediens?

Igår sov jag hos Annie, och det var mysigt (misstolka inte.) Hon är en mysig filur. Mina kära föräldrar har inhandlat 2 filmer som finns på min fimlista så jag får nog ta tag i det snart, känner mig riktigt dålig. Men jag HATAR att se film själv.

Jag ska antagligen till Stockholm nästa helg! :D Åh, hoppas det blir av! :D:D

Puss på er!



D-dagar ära bra tralala

Det är trevligt att vara lediga från skolan ibland! :) Särskilt när man vet att det väntar två till d-dagar innan jullovet. (det kommer snart, jag lovar)  (haha uppenbarligen menade jag inte jullovet utan sportlovet, men det blev ganska mycket roigare så här. Hade kännt mig VÄLDIGT blåst om spyken som utlovar en d-dag varannan vecka bara hade gett oss 2 innan jullovet!!)
Idag har jag gjort alldeles för lite saker. Ätit frukost och tittat på Australian top model. Meningslöst program -jag vet. Men jätte bra för min hjärna på morgonen. De rakade av en av tjejernas ögonbryn, är inte säker på om jag vill flytta till Australien längre (som jag har velt länge.) Får se om Johanna överlever och har båda ögonbrynen kvar när hon kommer hem därifrån helt enkelt. Sen har jag och min katt läst historialäxan (han är väldigt inresserad av den franska revolutionen ska ni veta.) Godaste idag var helt klart pepparkaks-smoothie (3dl mild yougurt, 5 pepparkakor och 1msk lingonsylt) Fast frukt kanske är lite...fräschare ändå.

Nu ska jag chillidilla lite mer och sen ska vi laga middag hos Olivia innan vi går till Mejeriet för att se estet 2or och 3or :)
Jag är lite arg för att internet på min dator har laggt ner. Men det finns kanske viktigare saker att bli arg på?

Ha det bra!

Gnägg

Ibland blir jag väldigt arg av saker som jag läser >.<

Aftonbladet: "Om du vaknade upp i dag och kände dig deppig, är du troligtvis inte ensam.

Måndagen den 19 januari 2009 kan nämligen vara den mest deprimerande dagen genom tiderna, anser en expert. (vadå expert?!) Det kalla vädret, bleknande minnen av julledigheten och brutna nyårslöften är några av skälen till att den här tiden på året känns ledsam. Men effekten av den dåliga världsekonomin gör det här året värre än någonsin, skriver Daily Mail. Miljontals människor kommer känna sig så nere att de hellre stannar kvar i sängen och upp till så många som en fjärdedel av alla arbetstagare kan väntas sjukanmäla sig denna dag. Psykologen Cliff Arnall, 43, har skapat en matematisk formel som pekar ut denna dagen som "Blue Monday".

Tack, jag som tyckte att det var en bra dag just idag. Ännu ett skäl till att man ALDRIG ska läsa kvällstidningarnas hemsidor. Det var en bra dag idag trots att det var måndag!
Jag hittade godis i min väska, jag har planerat veckan och framtida planer i sommar (?), vi slapp en giganto spanska läxa och min klarinett lärare var sjuk så jag stod och snackade skit med vikarien hela lektionen istället för att skämmas för att jag inte gjort läxan. Orkar inte fortsätta, idag var en bra dag aftonbladet! x)

På måndag morgon kl. 08.00 ska jag, Anna och Johanna samlas på Högevallsbadet (fler? :D) för att simma innan skolan! Vi är duktiga. När jag sa det till John frågade han mig om jag var dum i huvudet (Hur han kommit på det nu liksom?) Men nej vi är duktiga, man kan se det som en extra gympalektion där vi innan hade musik! Sen kommer vi vara flummiga resten av dagen pga sömnbrist! :D

Sånt planeras när man står kvar utanför spyken och gaggar i en timme efter skolan slutat. Det är så det ska va.

JAG ÄR GLAD! :D (och jag vet inte varför :D :D :D :D)


hur hade det varit om?

Ibland undrar jag om saker hade varit väldigt annorlunda om man gjort andra "beslut" i livet eller om vi hade flyttat någon annanstans, hade jag fortfarande varit likadan då? Eller tänk om jag hade varit född någon annanstans på jorden. Hur mycket är jag och hur mycket är miljön? Jag kanske hade varit en Tokio Hotel älskade tysk istället? Men det är ju faktiskt så att jag aldrig kommer få svar på det, man kan bara fantisera utan att egentligen komma på något.

Man blir yr, UUUH

Förresten så är blodapelsiner det bästa som finns! :)

PUSS

Me gusta la canela, me gustas tu.

Lista på saker som tilltalar mig väldigt mycket just nu:


  • Mysteriet på Greveholm (som vi knarkade igår, har kommit fram till att det är nästan en roligare julkalender än Sunes jul, och skådespelarna är väldigt dåliga = ännu roligare! :D)
  • Pianomusiken i "Amelie from Montmatre"
  • Nagellack  i fina färger (för att det är snyggt?)
  • Fina askar, burkar och skokartonger(har ingen aning varför det bara är så bra)
  • The Fratellis <3
  • Att åka till Roskilde (eller hultsfred men mina föräldrar verkar inte tycka det är någon bra idé längre :/ de kan "tänka över" Roskilde eftersom de tycker att de är en bättre festival och den är nära)                                                                                                 
Snart ska jag till mina småkusiner och bli torterard 
"jaaa hoppa på mandy" >.<
Fast de är väldigt gulliga och mysiga egentligen! Måste slå in Malvas present nu hon ska få en massa hårtofsar och allmänt flickiga saker som jag vet att hon tycker om.

Ha en bra helg :)

Gebyr på den?

Jag har varit dålig igen, det går i perioder helt enkelt. Antingen skriver jag 2 inlägg en dag eller så har jag allt för långa uppehåll. DÅLIGT AMANDA!

Idag har jag och Lisa lyckats med det omöjliga (ingenting är omöjligt!) vi har verkligen "power checkat" de individuella valen som vi var intresserade av. Vi hann med runt 6 stycken (varav två var på spyken södra = lååångt borta) på mindre än en timme. Jag har i alla fall bestämmt mig för att läsa mediekunskap eftersom det verkade roligast av alla de vi tittade på. Men fråga mig verkligen inte om resten, särskilt inte om vilken inriktning. Nämn inte det i närheten av mig, då får jag panik (får rysningar bara jag skriver om det ^^)

Jag har räknat ut hur jag ska klara av att ha råd med allt jag vill göra nu i vår och i sommar. Om jag jobbar lite och inte använder mer än 300kr i månaden (borde man väl klara?!) så ska jag kunna: ha pengar till att shoppa i NY (åker i april så jag har lite tid på mig), kunna besöka Fia vecka 8 (om det blir av? - får hoppas det), kunna åka på siesta med mupparna från klassen (det är den största fjortisfestivalen vi vet, men det blir vad man gör det till, och det är ett trevligt avbrott från skolan! :D D ) och kunna åka på Hultsfred (hellre Roskilde kanske men det blir svårt kring, 1700 danska kronor + GEBYR!!!) Någon som ska till Hultsfred eller Roskilde? :)

Har precis lyckats kolla igenom alla övningarna inför datorkunskapsprovet imorgon. Min dator kommer hänga sig säkert eller så kommer någon jobbig meny att försvinna som inte ens vår lärare vet hur man återställer (brukar hända.) Får hoppas på det bäst helt enkelt! ;)

See you later alligator

Ohlala

Skulle fylla i frågor för att kunna komma in i USA sen vid påsk förutom en massa frågor om jag tog droger eller inte så hade de den här. Egentligen ska man inte driva med amerikansk säkerhet men ibland kanske de tar i? x)

Har du någonsin varit inblandad i spionage, sabotage, terroristaktiviteter eller folkmord; eller var du mellan 1933 och 1945 på något sätt inblandad i förföljelseakrtiviteter kopplade till Nazi Tysklan eller dess alierade?
Oh ja absolut

Sen måste jag bara dela med mig av en skiva jag hittade i spotify (världensbätsamusikprogamnågonsin?) Tänk er en skiva endast med låtar med panflöjt - hjälp. Tänk er då en panflöjts-CD som misshandlar Indie låtar - ännu mera hjälp. Den innehåller bland annat låtar som seven nation army, chelsea dagger,Ruby och naive. Okej verkligen det är väl ett av de jobbigaste och tråkigaste instrumenten som finns? Den här skivan skrämmer mig lite faktiskt




Okej nog med mitt tjafs, nu borde jag göra alla en tjänst och sova lite.

God natt!


Domingo

Det lönar sig ganska mycket att gå på stan med mamma ibland (som jag gjorde igår) en del bra inköp kan det leda till! :D :D Lyckades t.om.köpa en kjol för de 200 kronorna på åhlens som jag fick av lillahotellet (där jag jobbar ibland på helgerna) i julklapp. Tack och lov är inte alla mina julklapps presentkort slut ännu, har fortfarande 400 monki-pengar (så jag har ju på sätt och vis julklappar kvar! :D)

Jag har fått lite panik för att jag fortfrande inte vet vilken inriktning jag ska välja! (när måste man ha bestämmt sig??!) Jag väljer mellan samhäll-samhäll och samhäll-språk. Latin verkar dock inte supermegajättekul och orkar jag ett språk till? Men samhäll är har ju 45048543 kurser man ska välja, jag menar psykologi B och filosofi B är det kul? Vore det onödigt att läsa danska?

Okej, jag har ingen aning. Min hjärna är extremt förvirrad nu.

Bara så ni vet bör man äta minst en apelsin om dagen (för det är bra för magen?)  då blir man glad!

Puss

hellu!

Jag har bestämmt mig för att jag inte ska vara deppig för att skolan börjar imorgon (jag gjorde mitt sörjande igår) utan tänka på att det bara är 2 dagar kvar till helg! :) Men ja får se hur det blir sen när allt sätter igång >.<

Jag och Elin impuls-piercade öronen i dag, så nu har vi vars en piercing i ovansidan av örat :) :) (blir ännu snyggare sen när man får ha en ring i! :D) Johanna var duktig som övertalade mig för jag är helt glad över det nu.  Impuls-piercingar känns som en bra sak att göra sista lovdagen! :D

Hoppas ni överlever morgondagen!
Pöss

Så kan det gå när inte haspen är på!

Hur försvann egentligen lovet förbi så snabbt? Det sa bara swooosh och så var det borta! Förlåt jag ska inte ge någon skol-ångest. Det är gott om tid kvar. Nästan i alla fall.

Vi konstaterade en hel del saker igår när vi  (några galningar från SP1C) skulle ha film/chill-kväll. För det första ska man aldrig vara fler än 5 personer när man hyr film (helst 2 tror jag), och 8 är på tok för många! Det slutade nämligen med att vi var inne på hemmakväll i 45 minuter, och alla glodde när vi hade handuppräckning. Men en bra film blev det i alla fall (illusionisten), tack för det Olivia! Ett annat konstaterande var att det är helgdag/supersöndag idag (eller slutet på igår) och då går bussarna verkligen INTE som de ska (en kille skrek detta efter Elin när hon skulle kolla bussarna i en busskur x)). Vi insåg också att det tar extremt lång tid att gå från ÖT när det är -10 (sådär en 40-50 minuter - skit mysigt >.<) Men jag kan meddela er att om ni någon gång ska lämna cykeln olåst i stan, gör det en super kall dag för då är ingen där och snor den! :)

Lisa sov över igår eftersom helgdag/supersöndag gjorde att bussarna gick väldigt tidigt till Dalby och vi har nu planerat våran framtid efter gymnasiet. Först ska vi arbeta i Danmark ett år (för de behöver arbetskraft så det är så) och sen åka jorden runt! (eller alla värdsdelar i alla fall!) Så egentligen borde jag läsa danska nu haha. Vi får se hur dessa planer går helt enkelt ^^,

Min Stockholmare (fia) besökte även mig idag, och hon är en störd liten fjant! Men jag tycker om henne ändå! :)

Nu ska jag fortsätta att rensa mina kläder, herregud vad massa skit jag har som jag aldrig använder...

Pussiluss

Monday

Igår när jag var tvungen att gå (cykellåset fröst uuuuhh) till stan och skulle träffa Sofia och andra trevliga muppar gick jag och tänkte på en massa dåliga saker om vintern. Men sen blev det så dumt att tänka så negativt så jag var tvungen att komma på bra saker också. Man ska tänka positivt vet ni. Därför får ni nu en lista på BRA saker med vintern.


  1. Det snöar (inte ofta men det händer) och snö är kul.
  2. Man andas vit rök när man är ute
  3. Man kan använda sina vinterkläder och sina tjockatröjor
  4. Ingen tvingar ut en på "en uppfriskande promenad" för ingen vill gå ut ändå
  5. Det är väldigt vacker med frost och snö
  6. Små tanter med sina pälsmössor och tjocka jackor är ute på promenader och ser allmänt gulliga ut
  7. När man håller på att fingrarna av sig så tänker man inte på så mycket annat (och det kan väl vara bra om man har dåliga saker att tänka på?)
  8. Man svettas inte (nähää?!)
  9. Alla är lika bleka (förutom de som fuskar) så man känner sig inte utanför
  10. Man är inne mycket, och det gör att man har tid med mysiga saker som att lyssna på musik och dricka te!
Puss


Filmer jag ska se innan 2010

På väg hem från Danmark i måndags (väldigt rolig dag, borde göras om!) roade sig Benjamin och Johanna med att hitta på filmer som jag och Anna borde se innan 2010. Jag har numera 19 som jag ska se innan 2010 , kommer antagligen aldrig hinna (det verkar som lång tid men man vet ju aldrig!!) Det är pinsamt att jag inte känner igen fler än jag gör, tyder på att jag är dålig på det här med film och borde bli bättre...

Himlen över Berlin
Pulp fiction
Chinatown
Reservoir dogs
Natural born killers
Boondock saints
Nosferatu (jajajaja Johanna!)
Persepolis
I'm not there
Control
Casablanca
The shining
Exorcisten
Clockwork orange
King kong (gammal)
Den onde den gode den fule
Batman (den första)
Sex and the city filmen
Everything is illuminated
Breakfast at Tiffany's
Chicago


Jag avslutar med en väldigt tänkvärd (?) filosofi som jag och Johanna hittade hemma hos Annie igår. Tänk på det och rensa mer ogräs!

Vill du bli lycklig för en timme: Drick dig berusad
Vill du bli lycklig för en dag: Gift dig
Vill du bli lycklig för resten av livet: Skaffa dig en trädgård

Ha det bäst flodhäst!


Nyårsfirande och galna muppar :)

Jag har varit väldigt dålig på att uppdatera här nu men det har varit så mycket på senaste tiden (det är ju sååå jobbigt med lov....eller inte! :) )
Men Eva (som normalt bor i Oxford) har varit och hälsat på hos mig i några dagar! Det resulterar som vanligt i att vi inte har somnat före tre en enda kväll, har ätit en del godis (mycket minde än vanligt dock! :/), har haft suspekta nagellack på oss och att mitt (nu nystädade rum) såg ut som om någon kastat en handgranat och smällt igen dörren efter sig. Det har med andra ord varit riktigt kul att ha Eva här som alltid :D Hon är en bra mupp hon :)
Vi hann även med att se twiligt igår, och nej jag ska inte ha någon lång harang om hur snygg "Edward" är. Jag nöjer mig med ett Anton citat:
"När man går ut från en normal film pratar man om filmer var bra eller inte, när man går ut frå twilight pratar man bara om hur snygg han är"
Klockrent.

Hur som helst så är det ju 2009 nu (det tar alltid lite tid för mig att inse att det faktiskt är ett nytt år, sa det flera gånger om dagen igår för att förstå det själv,  tills Eva sa till mig att hålla käften) Men nyårsafton blev riktigt rolig. Johanna, Annie, Eva, Elin,  Anna, Olivia, Benjamin och Vera var här på nyårsmiddag, det blev en del party poopers och dansande till dålig musik :) och sen bar det av till lundagård vid tolvslaget! :D

Mina nyårslöften i år blir att jag ska försöka att sluta komma försent när jag ska träffa folk (det ska inte vara "äh mandy kommer ändå alltid lite sent...") och jag ska bli bättre på att gå upp morgonen. Benjamin hade dock en annan idé om nyårslöften men jag vet inte om jag vill följa det direkt...



Bild från början av nyårskvällen, ungefär såhär kul hade vi :)

GOTT NYTT ÅR PÅ ER :*

RSS 2.0