You like Malta?

Malta är najs. mmmmm. Jag har alltså inte tröttnat ännu. Hoppas jag inte gör det på länge, men man vet ju inte.
Hmm, vad händer här egentigen? Inte särskilt mycket. Och jag gillar det!
I förrgår var det extremt varmt (eller ja för att vara juli i alla fall...) 41.6 grader som varmast. Böh. Varmaste dagen i juli på 21 år. Det kändes kan jag säga! När det blåste kändes det som att gå i en hårfön. Mamma säger hela tiden att vi ska bevara den känslan i november. Men det kan nog bli svårt tror jag... För att överleva värmen var vi ute och shoppade eftersom det finns AC i affärerna (okej herregud vilka lyxproblem vi har? förlåt haha) Mamma shoppade så mycket att hon glömde bort vissa saker. "va?det hade jag glömt att jag köpte!"

Igår var det festa i grannbyn (eller staden, beror på vilka mått man mäter med X) de firar olika helgon och sånt och igår var det avslutsdagen (alla byar har varsin festa varje sommar) det var mycket festklädda maltesare, matstånd, leksakstånd, fyrverkerier (och då snackar vi inte svenska raketer utan bomber, för de har egna fabriker!) viftande med helgon, kyrkklockor och när man tror att det inte kan bli mer ljud så börjar orkestern spela också. haha. Folkligt, festligt - Maltesiskt!

Annars är allt vi har gjort att bada, bada bada och bada lite till. Kanske sola lite också. Fast jag är inte särskilt pepparkaka ännu (jag har för 17 för ljus hyyyd!)

pösss





Malta



Ungefär såhär bra känns livet just nu. Jag bangar inte 2 veckor till av sol och bad nejdå!

Hultsfredssaknad

Jag börjar sakna hultsfred nu. uuuuh.
saknar att vakna av att Julia skriker till Lisa "nu kööör vi"
saknar fina piggelindrinkar
saknar regnponchon (?)
saknar torkel
saknar all underbar musik
saknar alla roliga människor
 det är nästan så jag saknar nudlarna, men bara nästan.
men framför allt sakna alla i camp akta krokodilen torkel.

det är något fel på mig.

baby spend your time on me

Nu har jag äntligen fått bada. Det är 25 grader i vattnet och John tycker det är lite kallt. Bortkämda mes.
 "när det är 28 grader vänta bara då är det najs, sen när det går över 30 blir det för mycket då svalkar det inte längre" Experten har talat helt klart.

Efter två sjukdagar har jag äntligen vågat mig ut, och är nästan frisk nu. Pappa sa att han börjar känna igen gamla vanliga Mandy nu, det känns bra :)  var på marknaden i Marsaxklokk idag och jag köpte en massa trams. Men det är så det ska vara. En klänning för 5 euro är inte helt fel?

Det är en ständig kö till det här datoreländet, gud jag blir galen. Om bara Elvin och John hade laggt av med sina nörderier hade man ju kunnat komma till ibland. (de spelar farmville på facebook och det går ut på att man ska odla och skörda saker, kan det bli mycket nördigare?)

Finaste idag:  Pappa: Vad är det för ljud?
John: Pappa det är musik
Pappa: Aha
tystnad
Pappa: kan vi inte gå snart?

Puss på den

Vem vill mig något?

Pappa väcker mig i morse med frukost på sängen (<3) och sätter sig på sängen och småpratar med mig, efter att han har suttit där ett tag börjar jag snarka honom i ansiktet. Han känner sig aningens förolämpad och går.  De lämnade mig hemma första badet, det här är inte helt okej. Allt jag gjort idag är att sova, och sova och sova. De var borta i 4 timmar och jag märkte inte ens det för jag sov. Tar jag igen förlorad sömn från hultsfred? Det är läskigt när det är 34 grader varmt, jag borde ligga och svettas och jag ligger och fryser. Jäkla feber, jäkla halsont, jäkla förkyldning.


 Hoppas jag får bada imorgon. Förlåt för att jag tråkade ut er med klagande, jag blir bara lite arg.

Vi fick nya gäster i huset idag (Johns kompis och hans mamma, så nu är vi 7 pers. Shit pommes)
Därför är det nog bäst jag skyndar mig nu så jag får några chips!

Hoppas allt är bra i Svenne-land! :D

Maltabloggande!

Efter många om och men är vi äntligen framme på Malta. Det var dock nästan så det inte gick, så många problem vi hade på den här resan har jag nog aldrig haft förr. Vi blev till och med kallade i högtalaren (PÅ TYSKA!) i düsseldorf för att våra biljetter inte "fanns". "name name name sellers name name name 208" Vad vill de mig?
 Jag rekomenderar verkligen inte att flyga två gånger på en dag om man är superdunderjätteförkyld kan jag säga er. När vi var en halvtimme från Malta hade jag så ont i öronen att jag trodde jag skulle spränga trummhinnorna, tårarna bara rann utan att jag kunde hindra det. Usch, mitt i allt detta kommer en maltesisk flygvärdinna och frågar hur jag mår, sen får jag en kram. Det kallar jag att ta hand om resenärer? Jag har fortfarande lock för båda öronen så jag hör bara så där 40% av vad folk säger till mig. Uh, jag är påväg att bli pensionär?

Internet är segt som sören här, men om jag känner mig själv rätt så kommer jag nog vara inne lite ändå. Ni får blogga mycket, snälla? det är mys!

I helgen ska det tydligen vara en "heat wave" här, 40 grader i några dagar. Jag kommer bli brun som en bajskorv (eller som en Johanna)

Jag har redan somnat 3 gånger idag eftersom vi var uppe snortidigt i morse, så jag funderar starkt på att gå och lägga mig snart (ännu mer pensionär! fan!) Äh, jag känner att jag varit uppe så det räcker tidigare i veckan faktiskt.

Hoppas ni har det bra :)

PUSS

Fy fan vad sliten du ser ut!

Vad gjorde du för att bli så trött? Dina ögonlock hänger ner, du rör dig som en sengångare och du pratar inte.
DET ÄR FUCKING DYGNET JU! (men det kan jag ju inte säga)

Till råga på allt lyckades jag hälla te över hela min hand i morse, så min bästa kompis är kylklampen. Min bästa kompis är jäkligt kall.

Jag är fan sugen på langos, vi kanske ska ta och sjunga en sång om det Anna? det brukar ju funka.

Ikväll blir det förhoppningsvis torkel och kim novak. Yäs yäs!

Nästa: packa inför Malta

puss på den



Akta krokodilen Torkel!

Hultsfred var något helt otroligt bra. Underbar musik, underbart folk, underbara kvällar och dagar. Det var helt klart värt de två par skorna jag kommer behöva slänga, alla blåmärken, fläskläppar, konstiga matupplevelser,allt regn och all den sömnbrist som kommit på köpet. Fast det var sjukt najs att gå på toa utan att behöva leta efter toapapper och ha någon som rycker i dörren, äta riktiga mat och sova i en säng (!) även fast det gjorde mig ännu tröttare och ännu mer illamående.

Jag undrar lite hur jag tänkte i morse när jag och Anna (efter att ha dygnat och nästan klarat det, (jag somnade på bussen hem då endast 2 timmar kvar till dygnet!) bestämmde oss att packa. "Jaaa vi lägger den blöta bikinin i samma påse som den äckliga knorrsoppan som legat ute i regnet"? (för jag kommer ju helt klart äta den soppan!) eller " jaaa nutellan som legat ute i solen den ska vi helt klart lägga i strumppåsen"?  eller hur jag och emma tänkte när vi la in tältet i ett fodral som var ut och in. det är intressant med packning det här.

Min familj har blivit skvatt galna när jag har varit borta förresten. Allt de tänker på är vardagsrummet som håller på att renoveras. Jag är förbjuden att göra något måndag , tisdag för att jag måste hjälpa dem med det. Sen på onsdag är det Malta snortidigt. Hoppas jag får ledighet på kvällen.

Nu måste jag nog sova om jag någonsin ska må normalt igen. Jag tvivlar mycket på det.

Hultan!


Solskyddet är packad.
Regnjackan är packad.
Krokodilen är packad.

Imorgon åker vi!

Det går bra nu, kompis det går bra nu!

hmm, datorn glöms lätt bort när det är sommar. Det är nog bra. Senaste tiden har varit superbra. Verkligen. Förutom att jag fortfarande är allergisk mot något och jag ännu inte vet vad. Måste skriva dagbok över vad jag äter (känns som om jag går på diet!) och jag får inte äta jordgubabr, nötter eller tomater. Äh, skit samma. Jag kan ju lika gärna sluta äta helt?

Så vad har hänt? Jag blev ännu mera förälskad i Jane Austen filmer i tisdags när vi knarkade Jane Austen, fruktsallad, te och skorpor. Vi var riktiga pensionärer och det var fett najs! Finaste kvällen på länge. På onsdagen åkte vi (och tydligen alla andra svenskar) till Helsingör för att götta oss. Dansk pölse, öl och svindyr glass. Det är så det ska va! Träffa stockholmare har jag minsann hunnit det med (dock på skånsk mark) de var bruna som attan. Är det mer sol i Stockholm? (eller beror det på hur mycket man schteeeker? haha) Igår ägnade vi en hel dag åt att försöka fixa vodkamelon som Jamie Oliver. Fast det rann bara utanför eller försvann spårlöst. (tips: börja minst 2 dygn innan!) sen blev det en väldigt trevlig kväll i Lomma med massa bad och sand. yeeeez. Vad mer? ah massa släktmiddagar har jag hunnit med. Finaste var idag. Jag blev överfallen av en 3-årig och en 5-årig flicka i flera timmar. Helt plötsligt drar 5-åringen ner byxorna och utbrister "Maaaandy kolla på mina trosor, det är my little pååååny", 3-åringen kontrar med att dra upp sin klänning triumferande "Men Amanda kolla på mina trosor då det är snöööövit" Det var strippning på hög nivå helt enkelt. Nu är jag extremt trött. Små barn tröttar ut en.

Imorgon ska jag packa till hultsfred (yesyesyesyesyes!!!) och träffa Fia, Annie och Jeppe. Jepps.
Godnatt!

Jordgubbarna kan ta sig i rumpan!

Så har man gått och blivit allergisk mot jordgubbar. Någon vill plåga mig seriöst. Fan ta jordgubbarna och mina utslag. Men det går helt enkelt inte, jag har typ haft utslag i en vecka nu (jag trodde inte det var jordgubbar!) sen åt jag en hel del i förrgår vilket slutade i att jag hade stora äckliga kliandes utslag över hela kroppen, särskilt bakom örat (de mobbade mig!) Jag ser inte riktigt klok ut ännu. Vad vill de små röda (och ack så goda) bären mig?

Jag: John jag tror jag är allergisk mot jordgubbar...(ledsen min)
John: Mandy ser du den här jordgubben? Ser du hur god den ser ut? mmm det var den godaste på hela säsongen. Jag tror jag tar en till...
12 timmar senare,
John: Mandy du ska inte ha någon tårtbit? Nej just det du får inte äta jordgubbar. HAHA.

Jag älskar min bror , egentligen.



RSS 2.0