Knas

Åh, äntligen helg. Även fast jag har massa saker jag måste göra klart i helgen om jag ska hinna med.
Måste skriva klart historiaarbetet om ideologierna, lära mig massa dumheter om EU och antagligen börja på spanskan också. Orka.
Jag är extremt avundsjuk på min kusin som ska vara borta i Thailand i 2 månader och på min bror som praoar på we love music och som bara arbetar från 13-16 varje dag. ÅH jag vill också! Men ändå, trots allt är spyken ändå ganska mysig.

Vi hade väldigt underhållande disskutioner på svenskan igår ett av ämnena var angående "blondinbella". Ah, underhållande disskutioner minst sagt. Jag var tungen att söka på hennes videoblogg lite. Underhållande att youtube tycker att liknande videor är en som är döpt till "fjortisar".




Nu ska jag skriva klart ideoligi-knaset så jag kan ägna mig åt något trevligare snart!
PUSS

Rumpaah

På något sätt är jag väldigt glad, den har faktiskt varit en ganska så fin dag.
Vi åkte skridskor på gympan (känns som om det är det enda vi gör! tredje gången sen jag började på spyken!) och det blev aningens enformigt efter kanske...30 minuter? Men jag blev ändå lite glad av det. Trots skridskoåkningen känns allt väldigt vårigt just nu! Sol, vårblommor och det är snart mars (fast är det verkligen en vårmånad?) Vi behöver lite sol så inte alla ser ut som Vampyrer!
Jag blev övertalad av Johanna och Benjamin att fika efter skolan, och det blev mysigt såklart åt världens godaste muffins och äppel och kanelkaffe (bara så ni vet har graffiti bytt musik från Duffy till Coldplay nu! det var på tiden!) Jag blev påmind om alla saker jag har lovat att jag ska göra (åka till Berlin,London, tågluffa, åka på festival i England och en massa annat) jag kanske kan få händelserika tider framför mig? :)

Siesta har äntligen släppt lite najsiga band också! Till och med Mando diao släpar sig dit! :D :D :D( Anna nu MÅSTE du ju åka? du som tycker om dem så mycket?)
Förresten blir man glad av semlor och te, prove det hjälper mot nästan allt.

Och du, glöm inte att andas.
Puss och kram

Hej första skoldagen

Jag överlevde, vi hade trots allt bara 3 lektioner. Det kan man nästan klara, om man anstränger sig lite. Det var sorgligt att upptäcka att Fredrik inte hälsar på oss längre (se inlägg "och lovet har bara börjat" om fredagen den trettonde)det känns inte bra alls.
Johanna misshandlade mitt hjärta idag, tolka det hur ni vill X) Hon sparkade/stampade och la det högt upp på ett skåp så att ingen skulle kunna få det. Mitt arma hjärta! Ett litet dyk ner i Annas bh han det också med minsann,(usch det där lät verkligen inte bra)

Min klarinettlärare somnade idag (dock var det innan lektionen, men ändå) sen undrade han hur många timmar vi övat på lovet. Timmar? Vad tror han loven är till för? - semester så klart! Äh, nu måste jag blir bättre på att öva, ni får slå mig annars( men inte Olivia hon slår för hårt ^^)

Jag såg Australia med mutti igår, och den var helt underbar! SE DEN! Jag har nog aldrig gråtit så mycket på bio förut. Aningens pinsamt, men äh.

Förresten så villvillvillvill jag till Peace (piss) & love, kooks ska spela! Jag försöker nu övertala folket att det är ett bra resemål, det går sådär får jag medge.
Pappa : Johanna kan ju inte åka dit för "Persbrandt Allstars" spelar ju inte.
John: Du borde inte se så glad ut, du borde vara besviken och arg eftersom ett av dina favorit band ska spela där och du kan inte åka dit.
Men ni vet att ni vill egentligen? :D

Nu ska jag sluta skriva innan det blir ett alldeles för långt inlägg igen som ingen orkar läsa.
PUSS

Bloggibloggiblogg

Hej min fina lilla blogg,
erkänn att du saknat mig lite? vi pratade senast vid igår du och jag, och jag tänkte att jag kanske skulle göra det till en vana att prata med dig lite oftare om du vill det? För du kan vara ganska trevlig ibland. Du säger inte så mycket, men du är ändå alltid där. (hmm svårt att gå någonstans?)

Okej nu ska jag sluta prata med min datorskärm innan någon tror jag är galen på riktigt.
Jag hade tänkt vara jätteduktig idag och lära mig all spanskagramatik som jag har glömt/förträngt, men det slutade med att jag nog inte gjorde något vettigt alls idag. Pratade i telefon och åt araksbollar, störde katten lite, lyssnade på musik och gjorde en snölykta. Äh det var nog mycket bättre för min hälsa egentligen :D


Utsikten från bussen påväg till Sjöbo (turister på hög nivå :D och olivia skämdes)

I'm falling in love with your favourite song, I'm gonna sing it all night long.

Nu, av alla tider tänker min kropp att "aah vilken bra tid att blir förkyld på", men jag vill inte. Jag ska bekämpa förkylningen med alla medel! Den ska inte få ta över så det är så.

Nu har jag två dagar där jag inte ska göra någonting, första dagen på lovet utan något bokat, eller jo jag ska bowla med min bror och min far :) men det är bra att ha mycket att göra på ett lov för då försvinner det inte så snabbt bort, och det är ju kul att umgås med folk :D

Nu ska jag nog ta och läsa ut "i taket lyser stjärnorna" som jag började på igår. Jag kom på att jag inte kommer ihåg den alls mycket, och man borde läsa den igen innan man ser filmen (som säkert är jätte dålig. men men) Att läsa boken utan att börja gråta är nästan en omöjlighet, jag kommer nog inte lyckas andra gången heller.


Åh, just det massa grattis till min ihärdigaste bloggläsare fia  :*

KRAMIZAR (som mina föräldrar tror att alla i min ålder skriver till varandra på msn, de är så söta :D)

Nanana

Igår var en bra dag, Malmö för hela slanten! Först shopping med Johannas och Lisa, (fast det var mest jag som shoppade >.<) köpte alldeles för mycket saker för mitt eget bästa. En kjol och en plånbok för mitt monki-presentkort, present till min kusin i världens finaste lilla affär (miss juniversum), ett nytt örhänge (som jag aldrig kommer få på i mitt öra, för det läker ju aldrig) och mando diaos nya skiva. Efter shoppingen gick nämligen jag och Lisa till folk å rock för att se dem spela 3 låtar, bli nertrampade av hordar med galna mando-fans och få skivan signerad. Det är ett under att vi kom därifrån levande helt enkelt ^^, Ana hade även släpat dit sina två kompisar, som ofrivilligt "träffade" mando diao, och skrattade åt fansen.

Efter det var det dags för Jesus på stadsteatern. Han som spelade Judas var helt underbart duktig, och Ola med, fast han var bäst i andra akten. Helt klart en upplevelse (SE DEN!) Fast texten var stundvis jättebra och stundvis aningens fånig. Lyckas med rimma "du som är så hot, var har du ditt slott" så är det något som är fel?

Men shopping+mando diao+Jesus Christ Superstar = en riktig bra dag



Nu måste jag iväg till banken innan jag får besök av 2 fjantar.

PUSS

och lovet har bara börjat!

Herregud, början på lovet har verkligen varit hektisk, fullspäckad och alldeles alldeles...underbar :)

Fredagen den 13:de blev en pinsam dag. Vår älsklings fredrik (bästa geografiläraren man kan ha?) måste tycka att vi är ganska konstiga? Vi lyckades prata om honom och hans fina sätt två gånger när han gick förbi (och han vet ju inte att det är för att vi alla tycker om honom så mycket! han måste tro att vi gör oss lustiga! :/)
Gerdagänget skämde ut sig på hemmaplan genom att gå in i fel sal, de måste tyckt att vi var ytterst knäppa som gick in gjorde en övning när det hade gått igenom halva passet och sen gick ut snabbt igen röda om ansiktet.
FREDAGEN DEN TRETTONDE ÄR BAJS!

Efter att nästan ha överlevt dagen och skrivit klart geografin bar det av till Annie för en övernattning med våra vänner Ben & Jerry. Jag fick ärva en massa fina kläder av henne (hon är knäpp som ger bort sånt!) och vi åkte wannabe pulka på en backe vid hennes hus och blev glodda på av ungarna och deras föräldrar (det är fult att glo!!) När jag kom hem därifrån dröjde det en timma innan Ana, Jojjo och knull kom för att baka Kärleksmums (kärleksformade mumsigheter! :D) och senare blev det kärleksfilm (Empire state building var upplyst med hjärtan! :D), sex and the city och hjärtte hela natten lång :)

På söndagen träffade jag min kusin (och ärvde mer kläder + en jätte fin väska jag ska få på lördag! :D måste vara det bästa sättet att skaffa nya kläder på?! :D) och sen åkta jag, Johanna, Olivia , Anna och Elin (kom lite senare, den drullen) till Olivias mammas ställe. Super fint hus med 9 hästar och 3 hundar varav 2 var stora som hästar. Kvällen va en av de bästa på länge :) någon gång vid 2 tiden skulle vi lyssna på skräck-ljudbok, vi låg och trängdes alla 5 i en dubbelsäng. Jag ska råda er att inte lyssna på ljudböcker om läskiga hästar när man ska sova på en hästgård. Jag trodde att hästen silver stod och kollade på mig hela natten.
Olivia konstaterade klockan 6 på morgonen att "alla låter som djur" när vi sover. Fast mest johanna tror jag.

Imorgon bär det av till Malmö för shopping, Mando diao på Folk å rock kl.17  (lyssnar in mig just nu!) och Jesus chirst superstar kl.19 (äntligen ska jag få se den! hoppas jag inte blir besviken!)

Ha ett bra lov era sluskar!

Mjau

Den här dagen var full av konstaterande. Jag kom på att jag lägger ner VÄLDIGT mycket tid på musik i olika former varje vecka.
Måndagar - klarinettlektion 40 minuter
Tisdagar - Orkestertams (LSB) i 2.5 timmar
Torsdagar - trummor i 30 minuter (bara för att det är kul,jag är käääss), bandrep 2 timmar

Alltså lägger jag ner 5 timmar och 40 minuter i veckan på massa trams som jag inte ens är bra på. Lyckat, men ja man ska ju utnyttja sin fritid? och musik ÄR KUL! :D
Bandrepningen med Emms och Annie gick bra efter några mic regleringar (umm...mysteriet med microfonen som aldrig ville fungera) och vi ska antagligen spela in 2 låtar snart (innan påsk i alla fall)

Nu ska jag dricka lite te och titta på programmet som mina snälla bror spelade in till mig :)

Puss

Take what you take, give what you give, be what you want, as long as it real.

Förhoppnigsvis ser bloggen ut som jag vill nu, men man vet aldrig. Just nu tycker jag inte om internetanslutningar, och datortrams över huvud taget särskilt inte när det har med IV-val att göra. Jag var tvungen att välja igen eftersom jag valt en kurs jag inte skulle kunna gå (och ändå kom det inte någon röd han och sa till mig, ska det vara röda händer ska de väl vara där på riktigt? :O) Men nu är det fixat! :D

Dagen var väl ganska bra förutom att ordkunskap och ordförståelse är väldigt tråkigt och att SG var väldigt agresiv på gympan. Han skrek på alla (till och med de från andra klasser som skulle låna något) och jag hörde hur han gick runt och mumlade för sig själv om hur hopplösa vi var. Fast det är klart han är alltid anigens speciell (en underdrift!)

Just det, idag går startskottet för  uppdrag: "mandy ska övertala sina föräldrar att hultsfred är en fin festival 2009", vi får se hur det går med det, jag har ju några månader på mig. Men jag tvivlar på att de kommer gilla idéen X) Önska mig lycka till? :D

Jag har märkt att min sms-signal är väldigt bra ibland. Har hänt att flera gånger när jag inte vetat var mobilen har varit har den sagt "hej, här är jag". Den är så fin :)


Gammal bild, trots det kan de fortfarande vara ganska söta min kära familj.


xxx  Mandy

Svedjebruk och annat trams

Hur blev det så att min fina d-dag helt plötsligt förvandlades till en "skriva-geografiarbete-om-svedjebruk-och-spannmålsodling-dag"? Jag förstår inte vad som gick fel helt enkelt.

Men jag har i alla fall lyckats skicka in mina inriktning och IV-val nu. Efter många om och men ungefäre 20 frågor var till Lisa, Johanna och Anna och med vissa råd från mina föräldrar  trots "inte nu Amanda vi tar det i reklampausen" lyckades jag komma fram till något ganska vettigt. Det blir förhoppningsvis samhäll-samhäll med litterär gestaltning och mediekunskap i tvåan och engelska C i trean! :) Varför var detta svårare att välja än när vi valde gymnasie i nian? (kan ha att göra med att det inte fanns lika många alternativ  dåoch att jag bestämde mig för vad jag skulle välja ett år innan?)

En underbar människa (som gärna vill vara anonym x)) har nu designat min blogg. Blev väldigt glad, känns lite som ett...ansiktstlyft? Hur som helst gillar jag den jätte mycket! :) Dock förstår jag inte hur någon vettig människa kan finna det jag skriver här alls intressant? Men sluta inte läs för all det ;)

Nu önskar jag bara att geografiarbetet var skrivet så jag kunde åka till Annie och drick varmchoklad och kolla på alla fina kläder hon tänker ge mig (hon har rensat sig gerderob! :D) Det mest eknomiska sättet att skaffa nya kläder på? :)


Efterlyses: hårklämman

Nu har det hänt igen, någonstans i mitt hår har en liten klämma kommit bort. Hur jag än letar så hittar jag inte den. Om jag har tur hittar jag kanske den innan sommaren. Men då kanske den är rostig? Eller så växer den fast där? Äh, vi får hoppas att den kommer fram när jag duschar ikväll istället.

Ursäka mitt förra inlägg, jag kände mig lite gnällig och jobbig efter att ha laggt ut det.

Hade nästan glömt hur bra centralskolan var :O!
 "fett eller bebis, fett eller bebis....bebis  eller fett bebis eller fett"


Gaaaaah

Händer det er också ibland att ni börjar använda ord och uttryck helt plötsligt utan att veta var sjutton ni fått dem ifrån? Det händer mig hela tiden och skrämmer mig nästan en aning. Det nyaste är att när jag är ensam (bara när jag är ensam vilket är knäppt) svär jag på engelska om jag slår mig eller tappar något. Vad har jag fått det ifrån? Nobody knows.

Mina föräldrar var överhurtiga och skulle spela italiens smörmusik till frukosten (ibland undrar jag vad som går runt i deras hjärrnor?) därför läste jag sydsvenskans artiklar om fildelning lite extra noga...Jag och John (bror) diskuterade lite och kom fram till att ladda ner musik gratis känns moraliskt fel, förr oss. Om man tänker så här: De flesta tycker att det är en självklarhet att när man går in i en butik och köper godis betalar man för sin choklad, det är klart att det hade varit roligare om den var gratis men ändå tänker de flesta att så gör man inte. Klart man vill ha musiken gratis, men vadå det är väl ändå inte en självklarhet? Någon har laggt tid och pengar på att göra den låten, ska man då ändå slippa betala för den? Att vissa lägger ut sina egna låtar gratis är väl bra, om det är artisten själv som vill det och Spotify är ju ett underbart program :) Men om alla börjar ladda ner, kommer många nya artister inte kunna få in några pengar på sin musik och därför inte heller kunna slå igenom om .  Det är ju även mycket sämre ljud på MP3- filerna, ska man verkligen nergradera sig?! Att det blir fler live-spelningar är dock bra (men tänk om de också börjar bli ännu dyrare?) Jag hoppas dock att priset på CD-skivor inte kommer att öka mer (det är ju verkligen snuskigt dyrt!) Äh nu ska jag nog sluta innan jag gör någon upprörd eller tråkar ut någon.

Det är söndag och jag har ingen sunday blues! :D Nu ska jag göra den milslånga histria läxan Johanna gett oss och försöka skriva klart mitt CV och mitt personliga brev (varför låter allt så överdrivet?)
Ha en bra söndag! :)
PÖÖÖÖSSSS

Järnktackor är vi allihopa

Idag vaknade jag klockan 8.30, eller vaknade och vaknade. Klockan ringde 8.30, sen tog det mig en halvtimme att faktiskt gå upp. Men efter att min katt nös mig i ansiktet kände jag att det nog var dags. Varför så tidigt? Jo, jag hade fått för mig att jag skulle gå på järnåkraskolans öppet hus. Varför i hela friden skulle jag göra det när jag har velat komma därifrån de senaste 2 åren?
1. För att jag och Fia skulle hälsa på Kenneth (gympaläraren) som är underbar
2. För att jag skulle förvåna min familj (lyckades bra med det- duktig mandy)
3. Förstå hur otroligt glad jag är att jag inte går där längre
4.  Se hur otroligt lite det har förändras , deprimerande lite.
Vi kom levande därifrån och Christer (gammal S0-lärare som säger "så att sääj" tio gånger per lektion och som inte ändrat sina lektioner. frågor eller böcker sedan x-antal år tillbaka) tyckte inte att jag skulle flytta till Australien efter gymnasiet. "Danmark är väl nära och bra?"

Om ni vill läsa om min gårdag och läsa en extremt töntig, flamsig, tramsig och totalt meningslös blogg gå då in på www.gebyr.blogg.se förstår du inget av den så var glad för det! Då är du inte galen (ännu)

Idag ska jag vara en duktig dotter och hjälpa mamma att laga lasagne (<3 <3 <3 <3)
och sen bär det av till KG för att äta kanelbullar och umgås med Fia och andra järntackor! :D



Hej hej på dig min bror

Insåg hur trögt det går med min filmlista. Därför bestämmde jag mig för att göra något åt det och ängnade eftermiddagen åt att se pulp fiction. Förvånade mig lite att den faktiskt var bra.

Nu har jag en något utökad filmlista (folk var bara tvungna att lägga till vissa, min mamma hade väldigt många förslag får jag säga) Nu måste jag helt enkelt se en massa film (och det är ju ganska trevligt :D)

Fargo
Himlen över Berlin
Pulp Fiction
Gökboet
Reservoir dogs
Natural born killers
Boondock saints
Nosferatu
I'm not there
Control
Casablanca
The shining
Exorsisten
Clock work orange
King kong (gammal)
Den onde den gode den fule
Taxidriver
Sex and the city filmen
breakfast at tiffany's
Wall-e
Vicky Christina Barcelona
Amarcord
Vi som älskade varandra så mycket
Den trdje mannen
Psycho
From here to eternity
Into the wild
Lost in translation
Sweeney Todd
(har sett halva, vilket är riktigt dåligt!)
+ 24 avsnitt av Sailor moon (visst va de det?)
+ Beckfilmer (har sett 3! :D)

Frys inte ihäl, okej?
Puss :*





Everything seems to look as it should,but i wonder what goes on behind doors

Hola,
Snart ska bloggen få en ny layout av Ana Pana och den kommer säkert bli super-duper fin. Vi får se snart! :)
Det var en ganska bra dag idag faktiskt även fast jag inte kunnat sova ordentligt på flera dagar. Det går bara inte att somna, är det verkligen normal? Det måste nog vara något fel på mig (skulle INTE förvåna mig! XD.) Äh, det går nog över snart tror jag om inte så är det ju lov snart ändå.

Vi firade Elin genom att äta tårta på 10-rasten idag, och herregud. Det var ju trevligt och allt sånt men, illamåendet efter det var ju inte att leka med!!! Tårta är nog lite för gott tror jag.

Gulligaste idag:  "När jag blir vuxen ska jag bli som dina föräldrar Mandy, och få ett barn som är som du." (att det handlade om att min familj är lite matsnobbig gör det bara ännu mer vrickat, förrsten stämmer inte det jag åt nyss wannabe fiskpinnar!)

Elakast idag: Att det snöade när vi tvingades cykla från Viktoriastadion (men vi tränade, det är BRA!)
och att mitt internet bara funkar när det själv känner för det. (OCH johanna som tyckte det var en bra idé att hälla äckel körsbärssaft i mitt vattenglas, var med och ströp/kittlade mig och tramsade sig när det gällde tv4+ program)




Bara så ni vet så hatar man oftast inte, man ogillar.
PUSS!

Estocolmo

Besöket i huvudstaden var najsigt såklart det blev en hel del tunnelbaneåkande/bussåkande, losthet (för min del), lite rea-shoppande  (köpte ett par skor, ett linne 2 par örhängen och en nagelsak på bodyshop) och ganska mycket skoskav. Höjden av elakhet var när Annie och Fia sms:ar mig på tåget dit och säger att vi ska ses på åhléns istället och att de inte kommer och möter mig. För er som inte vet ännu har jag verkligen inget lokalsinne och eftersom jag vet det själv (först steget mot att bli bättre är att märka de själv?!) så blev jag väldigt skrämd och aningens förbannad. Tack och lov skämtade de bara och stod och skrattade åt mig i 10 minuter.

Men trots vissa traumatiska upplevelser så blev det skit kul, tack Fia och Annie <3 Nu är jag glad utan anledning och kommer plåga alla med min energi och glädje imorgon! (stackars alla som träffar mig)

Konstaterande om stockholm: Ingen får någon vardagsmotion för alla åker buss/tunnelbana ÖVERALLT!! , många sminkar sig onödigt mycket (vilket slutade med att jag och Annie la ner vårat sminkande idag för att vara anti), det finns väldigt många fina gamla lägenheter, de har konstiga namn på platser t.ex Nibble, Tomteboda och K(n)ulla vägskäl och Vaxholm behöver ankorna inte simma eftersom de kan stå på isflak istället (fryser inte ankor om fötterna?!)

Nu ska jag sluta svamla och försöka att packa upp eller något annat nyttigt!

Hoppas ni haft en lika trevlig helg :)

RSS 2.0