same same, but different?

Här sitter jag och stirrar in i datorn och tror att jag ska skriva klart mitt arbete om samerna idag. I den här takten ska jag vara glad om jag har två sidor ikväll. Ah, jag orkar inte med allt plugggg. Samearbetet, novellanalys, spanskaläxa och engelskaläxa kvar den här veckan och nästa blir bara ännu värre. Skolan dödar mig och jag orkar inte mer. Det enda som är bra är att jag har kommit på vad min novell ska handla om - svininfluensan. Får se hur det blir (en av de tusen saker som ska vara klart nästa vecka...)

Dags att återgå till mina vänner samerna.

Till er som längtar efter julen

Imorgon börjar pelle-morgnarna. Varannan vecka innan jul kommer folk hem till mig och tittar på pelle svanslös julkalendern och dricker glöggte innan skolan. Inte helt fel! Så för att överleva denna deppperiod får man nästan tänka lite på julen? bara 30 dagar till julafton. 4 fina jullåtar kanske piggar upp lite?

(notera de riktigt fina skriken i video 3, och notera det fina håret och dansen i Dylan-videon!)



Knashelgen

Den här helgen har varit ganska underlig, fast inte dålig bara underlig! I fredags fikade jag på ariman i typ 4 timmar, igår såg jag Tegan & Sara med Anna och Caienna och sen på kvällen örlade jag med Lisa, Johanna och Johannas kusin. Att störa Anna och hennes familj för att fixa Olivias present har jag också lyckats med både lördag och söndag. Idag tvingade mamma ut mig i skogen för att plocka mossa (vilken normal människa plockar mossa?) det var faktiskt ganska mysigt. Kändes lite juligt. Helgens höjdpunkt var helt klart i fredags när mina grannas höns (yes, frigående höns i ett radhusområde är tydligen det nya coola) började jaga mig.

Undrar om den här veckan blir lika underlig?



Unsdaug

Jag märker att min blogg bara blir nördigare och nördigare ju längre tiden går. Hoppas ni står ut. Just nu är jag så trött på skolan att jag vill tända eld (röka?) matteboken och strimmla spanskaboken i matberedaren. Det är mörkt och trist och det är sjukt mycket att göra i skolan, nu och de närmaste veckorna. Hur blir man pepp istället för depp?

Fast jag måste säga att jag faktiskt gillar vädret lite (så länge man är inne) typiskt myskläder och te väder!

Ny style: uppdatera hela tiden



anledningen till att jag inte borstar håret i onödan.

Vem körde över mig med en ångvält?

I fredags var det lan hos Lisa i Dalby, fast det blev knappt något spelande. Men det var kul i alla fall. (jag ber om ursäkt över mina 5 (!) väldigt onödiga inlägg från natten) Vi tog bussen hem vid halv 7. Sen var det faktiskt svårt att somna. Men efter någon timme lyckades jag somna till lite. Dagen efter gjorde jag inget vettigt alls. Umgicks med min pappa och bror lite och drack kaffe och promenerade med Johanna. Det var det enda vettiga. Idag måste jag ta tag i allt det som jag inte pallat göra innan i helgen. Men äh, det löser sig. Det är en degig segig helg.

Tror vi behöver jullov snart?



Lan i Dalby del 5




05.57
Lite konversationer med "strangers" särkilt "ryska" killar och lite för mycket datorer kanske?
Vem är trött? INGEN
om en halvtimme färdas vi nog tillbaka till Lund.
Håll med om jag är duktig på uppdatering, i alla fall något?

Lan i Dalby del 4

Nu kör de andra alfaphet och lisa får bara R och P och aldrig några vokaler. Tydligen diskriminerar spelet ä också varför ska man få mer poäng på å? Stora problem på gång.
De försöker lära mig det fina med röj. "vi spelar tills du tycker det är kul på riktigt" Fast jag tänker för mycket tydligen. Det gör Elin med. (hoppas hon dricker lite mer cola nu så det blir fler rapar?)

ursäkta inläggen men klockan är halv 4

Lan i Dably del 3

Johanna blir stressad av sin musik "hur tänkte de egetnligen när de gjorde den här musiken?"
Benjamin utbriser "Ollon" från ingenstans.
Elin hoppas på "Vill ha dig här på min efterfest" istället för johannas stressmusik.

Lisas konstaterande: Vi går samma sak som vi skulle göra hemma förutom att vi inte pratar med varandra.

Lan i Dalby del 2

Internet har nu äntligen börjat fungera för alla efter vad blir det två timmar och 20 minuter? Nu kör vi.
Alla konversationerna sker genom msn, alla ser väldigt seriösa ut. Men skiver mycket LOL och ROFLMAP utan egentligen göra det.  Röj sket sig på msn. Men enligt min bror är ändå inte vårt lan på riktigt (han som kan) så det är nog skit samma. Nu övergår alla till att titta på fjortise bilder på bdb och läsa nyheter på internet.

(Elin har hållt in med rapandet på senaste tiden, men har å andra sidan kastat godis på folk...)
Återkommer. Kanske. (annars gör ju johanna det 17 gånger)


Lan i Dalby del 1

I väntan på att internet kanske ska kunna fungera igen påbörjas ett litet blogginlägg. Elin, lisa och Johanna diskuterar Kenzas skor och jacka som hon har varje dag (!) och benjamin gör konst med harpan. Nu vickar Lisa på huvudet sjunger ”tanterna på netto” och påstår att ”jag orkar aldrig tänka”.

Planen var att vi skulle lana i Dalby. Men inget har gått som det ska. Malmborgs stängde tidigt och internet hackar. Lanet började officiellt vid tolv. Sen dess har vi suttit och väntat på att Lisa och jag ska uppdatera vår msn ”nej du måste titta på datorn annars blir det inte fler procent”, väntat på att alla ska kunna in på facebook. Sen när det började likna något då tyckte internet det är dags att lägga ner. Elin är uppe i 20 rapar nu eller nåt. LOL.


NU FUNKAR DET IGEN. Lyckan är total. Snart kanske vi kan börja spela?


Johanna: (suck) kan ingen spela röj med Mandy?

Lisa: (ledsen min)jag hade gärna gjort det?


It's a little bit funny this feeling inside

I väntan på att mitt ansikte ska sluta att vara svullet tänkte jag att bloggen nog behöver lite uppdatering. Jag blir galen på min allergi. Mina kinder är dubbelt så stora som de ska vara och jag har röda utslag över hela halsen "du ser förjävlig ut" tyckte mamma och beordrade mig att ta två allergitabletter. Undrar verkligen vad det är som jag är allergisk mot. Om det är min tandställning är det skrattretande. Men om några veckor om jag någonsin får tid hos allergiläkaren så lär jag ju veta. Kanske, om jag har tur.

Är det nördigt att börja tänka på julen och  vad man ska ge för julklappar i början av November?
Det känns som om detta året kommer sluta bra i alla fall.  Många saker känns bra.  Det kommer sluta riktigt bra. Jag lovar.

Nu: Spanskatramsboken som behöver översättas.

Sista d-dagen 2009

Hur gick tiden så snabbt? Hur kan det snart vara 2010? Jullovet och nyår kunde lika gärna varit förra veckan?
Jag känner att jag inte hänger med i svängarna lite. Gammal och gaggig håller jag verkligen på att bli. Eller kanske bara gaggig.

Jag lyckades försova mig imorse till klockan 11. Vilket i och för sig var skönt då. Men inte nu när jag borde gå och lägga mig och jag är pigg som... en... vilket djur är piggt?hudvalp? eller fåglar kanske? Äh, jag är piggare än vad jag borde vara. Inte bra.

Gonatt på er

Lördaggggg

Äntligen tog FN-tramset slut. Det enda som var roligt var diskutionerna och tobbes gasmask. uh, nej FN-rollspel var inget för mig. När jag kommit hem igår och slitit av mig FN-kläderna och slängt de på golvet kändes det lite bättre. Kvällen spenderades med vårt "street-gang" som Anna kallar det för (får oss att låta som gangsters) alltså jag, Anna, Mimmi och Ida. Först hemgården, sen "the reader" och sen massa snack till halv 3. Mys.

Nu borde jag verkligen städa innan folk kommer hit.
Kan förresten folk sluta vara sjuka snart?



Jag vill ha fredag idag

Lång dag i skolan idag. Vi vaccinerades mot svininfluensan/den nya influensan (vad ska de kalla nästa "den allra nyaste?") idag. Finast var Annas skräckpropaganda "Skyll inte på mig om ni får bölder i hela huvudet efter att ha tagit vaccinet", särskilt eftersom hon själv också skulle vaccinera sig. Jag hoppas nästan lite att jag får feber i natt så jag missar FN-rollspelet imorgon. Shit pommes vad läskigt och jobbigt det verkar. Men äh jag är turk i två dagar sen är det över haha. Hur svårt kan det vara? (uh hoppas att lisa inte bli sjuk imorgon då dör jag lite)

En sak jag faktiskt lyckats med denna veckan är att inte komma för sent en enda gång (!!!!) till och med varit för tidig två gånger. (kul att det var mitt nyårslöfte och att jag börjat försöka på riktigt nu? måste vara mammas och pappas fel)

Nu ska jag bara dricka ur mitt glöggte (bara 49 dagar till julafton!) och sen försöka hitta en passande outfit tills imorgon. Uh.


From the heart down


Sinners (herregud Olivia hur ser våra pappor ut?)

Idag var det nästan en perfekt  degar-dag. Regn, te, lite film och gerda. (plugget hade man ju kunnat skippa.)
Imorgon börjar allt igen, om det inte hade varit för FN-rollspelet så hade det ju kunnat funka lite bättre.

(förresten vad hände med alla vänner som bloggar, eh lite uppdatering kanske?)

RSS 2.0