Halloween och sånt.

Igår var jag och Anna på fest i Höör (!) med höör-bor och sjukt många utbytesstudenter. Hur ofta händer det att man har amerikaner, tyskar, fransmän, australienare och svenskar på samma fest? Det var faktiskt kul tills fransmannen välte vattenpipan på bordet och alla blev utkörda. Efter det sprang vi till stationen med australienaren från spyken sen var jag tvungen att sticka hem till Anna för att äta sjukt mycket knäckebröd och varva ner lite innan jag kom hem.

Idag har jag inte gjort mycket. En pumpa har jag lyckats fixa det är verkligen allt. Det är nu hösten är som mysigast. Löv, pumpor, levande ljus, te och allt sånt som hör till. Jag tycker faktiskt det är mysigt på riktigt. Snälla lov ta inte slut.


yeye

OH sicken bra dag det blev igår. Sitta och fika i evigheter med Fia och Elin och sen hem till Fia och kolla på när en två-åring leker med en dörr i en timme haha :) På kvällen lite Beck lite smörpopcorn och lite "vi väljer film efter vilken persbrandt är snygg i" Sen skulle vi tydligen sticka ut en sund på stan. Det blev en lång stund eftersom jag ville få reda på massa saker som Rasmus hade och säga. Cyklade hemåt vid halv 3 helt genomfrusen. Somnade med vantar, pyjamas , en tjock tröja på, dunsockor, filt och duntäcke. Det var fan kallt ändå.

Idag blir det att träffa lite utbytesstudenter och lite halloweenfest på kvällen tror jag.
Jag gillar det här med lov helt klart!

Attans bananer

Precis hemma efter vad som måste ha varit de två tråkigaste timmarna i mitt liv (eller i alla fall på länge) och då var jag ändå nyss på handledarutbildning på körskolan! Jag hade tandläkaretid 10.30 men på grund av deras datorer som inte fungerar så påstod de att tiden var 11.30 (inte sant!) det slutade alltså att jag satt hos tandläkaren och väntade i en timme och 40 minuter. För en undersökning som tog 3 minuter. hdfjkasdfhklasjfhklfj känner jag.

Nu när jag redan är arg kan jag ju lika gärna skriva klart alla FN-saker klart. Sen efter det kanske min ilska går över. Man kan ju alltid hoppas.


Så i väntan på vadå?

Sitter och väntar på att katten ska palla sig hemåt igen. Lyckades släppa ut honom och eftersom han inte får väcka mina föräldrar i natt (och jag vaknar inte när han kraffsar på dörren) så måste han in innan jag somnar. Varför känner jag mig som en förälder som väntar på sitt barn?

I alla fall. Det var en bra dag idag (första riktiga lovdagen?) Träffade Fia och snackade massa massa med henne. Sen skulle vi till Dalby för att kolla att Lisa fortfarande levde och inte dött av sin sjukdom. Trots allt snack hos Fia, i Dalby och tre-timmars-kaffen med Johanna i söndags är jag fortfarande sjukt förvirrad. Tramsigt. Nu ska jag se om kattrackaren vill in snart.


klassfesten herregud

Klassfesten igår. Ja herregud. Väldigt mycket herregud. Många saker gick verkligen inte som de skulle, men det var en riktigt bra kväll ändå. Benjamins lampa gick sönder, Jon hade på sig en korsett och vi diskuterade Bamse? Elin lyckades få några klockrena bilder med min kamera!





Syfte med bloggen?

Vi snackade om syfte med bloggar idag. Egentligen vore min blogg vara så otroligt mycket bättre och roligare om jag hade ett syfte med den.  Istället för nananan det här har jag gjort och massa internskämt så skulle alla kunna läsa den? Som i "julie och julia" där julia ska laga alla rätter i en kokbok på ett år (fast kanske inte matlagning eftersom jag är helt värdelös och det hade nog inte varit så kul att läsa) Hmm, vad kan man ha för projekt? Och skulle jag någonsin lyckas med det?

Bästa idag: eh? DET ÄR LOV? och jag ska träffa Ida och Emma :D


Baddies i Köpenhamn


baddies!

Det blev en riktigt fin kväll i Köpenhamn i tisdags med baddies på loppen trots att de dumma tågen från Malmö gjorde att vi inte fick se alla låtar. Bilderna talar för sig själva? :D

bra bra bra



Jag trodde rätt om den här veckan, den har faktiskt börjat bra. Jag hade väldiga problem med litterär gestaltnings uppgiften och vår kassa läskiga lärares beskrivningar. Olivias kommentar: "Men gör som det känns bra? Skit i honom. Allt han kan är att stirra" gjorde att det gick lite bättre. Istället för att räkna matte som kanske skulle ha varit bra gick jag en kvällspromenad med Anna för att vi skulle snacka lite. Det slutade med att vi var ute i 2 timmar mycket snack och att störa Johanna hann vi med :) Imorgon är planen att sova till 09.50, ta på mig gympakläderna och vara redo för en underbar lektion med SG!

Tips: Om du har väldigt mycket tid att döda (typ 1h håla på spyken?) och du har en bok med 1001 byggnader bör du kolla igenom den. Även fast de inte kan det här med byggnader riktigt.

Godnatttttttttttt

tralala

Det känns som om det kommer bli en riktigt bra dag idag. Antagligen en riktigt riktigt bra vecka också. Jag bara känner det. Så det är så. yesyeysyes.

fredags-torsdag ohyeah

Okej jag lyckades aldrig lära mig preterium och imperfekt (efter väldigt mycket plugg kunde jag inte mer än när jag började!) och jag lyckades inte hålla mig från att klia mig i ansiktet innan skolfotot. Men äh, vad gör det? Nu ska jag försöka ta igen lite förlorad sömn tror jag. Ikväll blir det familjegeni, fiskspel och film hos Olivia :)

(Elin snackade om att jag borde ha "bästa idag" på min blogg, får se hur det kommer gå med det...)
Bästa idag: Att jag jag hittade lingongrädde i kylen (hmm lingon är min nya besatthet) och eh jag slipper plugga något alls idag ohohoh! wohohohoh!

puzzzzzzzzz

Hmm





Målen för morgondagen:
Att ta en allergitablett så fort jag vaknar och försöka att inte klia mig någonstans tills klockan 11.30 då vi ska ta klassfoto för att undvika att se ut som jag blivit misshandlad eller har konstig eksem.
Att lära mig preteritum och imperfekt.
Fortsättning följer.


Ibland blir saker lite fel.

Mitt rum är en enda röra. Mitt huvud är en enda röra. Jag lyckades få 3-4 timmar sömn inatt vilket har gjort hela den här dagen så sjukt förvirrad. Det var verkligen helt extremt. Jag var som en sömngångare på morgonen och glömde ta med de böcker och inlämningsuppgifter jag skulle ha med mig till skolan och istället tog jag svenskaboken och anteckningarna (och vi hade inte ens svenska idag). Jag lyckades komma i tid till en enda lektion på hela dagen. Jag har inte haft en normal konversation med någon på hela dagen (hmm har jag någonsin det?) Lyckades röra till mitt engelskatal. Hällde en halv te-kopp över pappas ränkngar. Uh, jag vill bara gå och lägga mig. Det är som om någon rört runt i min hjärna och laggt de viktiga tankarna längst ner där jag inte hittar dem. Åh, nu fick jag mail av Johanna med fin spanska-google-translatad-text. Lite plugg nu då.


.

fan.

fredagspeppen!



Jag känner verkligen peppen för helgen trots att det antagligen kommer bli allt för mycket pluggande. Men äh, det fixar sig alltid. Ska se "julie & julia" på bio a fmed Emma ikväll, tydligen har den fått hur bra kritik som helst. Imorgon kommer Anton och Lisa hit och kollar på lite sex and the city inför vårt arbete om sex and the city på mediakunskapen. Pappa: "Amanda, du valde bara att arbeta om den serien för att du ska kunna kolla på den och säga att det är skolarbete" äh det blir mycket sex imorgon i allafalla, jag tror att det är bra för oss!

tramsdag

Trams trams trams trams. Att börja klockan 8.20, ge sig själv 20 minuters lunchrast på grund av FN-fjanterier med Lovisa och sen sluta 16.10 är inte hälsosamt. Att sen komma hem och upptäcka att telefonen är galen och ringer till sig själv (och fortfarande inte går att använda) när man laddat upp inför värsta långa telefonsamtalet med Fia är också tramsigt. Jag hade någon idé om att jag skulle göra en massa läxor idag istället så jag slipper dem sen, men det gick kanske sådär. Men om jag efter att ha fixat min engelska argumentation och sen går och lägger mig är jag säker på att det blir världens finaste dag imorgon. Jag bara vet det. Trams trams trams trams och godnatt!

Ingen söndagsdepp alls

Ingen sunday-blues idag inte. För imorgon är vi fria och lediga. uuunderbart! Den här helgen har faktiskt varit hur bra som helst. Efter mycket förvirring i fredags slutade det med att jag, Caienna och Anna såg "lur" på inkonst och sen "ingenting" på babel i Malmö- Det var najs najs najs. Så det blev inget fjantande i höör (vilket nog var bra på oss) Dagen efter skulle vi på loppis klockan 9 (!!!) men det sket sig på grund av regnbajset. Tramsigt. På kvällen passade jag min femåriga kusin i sex timmar. Jag fick se hela hennes rum, pryl för pryl och vi tittade på en fin (?) barbie film. Jag lyckades till slut efter många om och men få ner henne i säng också. Det var en prestaion haha. Ikväll blir det firande av kanelbullens dag hos Anna och massa mys förhoppningsvis.
Nu - novellen som måste bli klar även fast det inte går.


(förra årets kanelbullar - bättre färger än så blir det inte?)

Det där med solen.



Jag upptäckte att jag hade en stor kärlek för att fotta solnegångar denna sommaren, får mig verkligen att minnas många fina sommarkvällar. Det är nästan kvällarna som är det bästa på sommaren!
Lomma beach, Bohuslän, Hultsfred (dock är det där soluppgången hmm.) och Malta. Jag saknar det.

RSS 2.0